Onze analisten brengen de behoeften van NMBS in kaart vanuit functioneel oogpunt en vertalen die naar mogelijke oplossingen in de vorm van informaticatoepassingen. Ze doen dat aan de hand van proces- en informatieanalyses om de bedrijfsprocessen en informatiestromen binnen NMBS te verbeteren. Op die manier vormen zij een brug tussen business en IT. 

Aangezien analisten fungeren als experts binnen hun functioneel domein en applicatielandschap staan zij ook in voor het bewaken van de kwaliteit, efficiëntie en kost van de dienstverlening daarrond. Dat gebeurt in nauwe samenwerking met de operationele teams en ontwikkelaars. 

Over Ypto

Als IT-bedrijf van NMBS lost Ypto IT-problemen op én bedenkt het nieuwe digitale oplossingen. Dat doen we in nauwe samenwerking met onze klant en moederbedrijf, NMBS. De digitale transformatie van de Belgische spoorwegen is ons ultieme doel. En die heeft een impact op zowel alle treinreizigers als alle NMBS-medewerkers.  

Meer over wie we zijn

Wim Lagae,
Project Manager Deployment bij Ypto

Dat onze klant de Belgische Spoorwegmaatschappij is, maakt het niet alleen interessant, maar ook uitdagend om als IT-bedrijf te willen innoveren. Mijn job gaat veel verder dan puur het analyseren van business behoeftes. Ik probeer innovatie te laten samengaan met een simplificatie van processen, zodat de klant finaal een beter product krijgt.

Meer over wat we doen

3 redenen om te kiezen voor Ypto

Icoon uitdagingen: bergtop

Uitdagende projecten

Bij Ypto sta je nooit stil. Elke dag brengt afwisseling en een uitdaging om te innoveren en zo tot de beste oplossing te komen voor onze klant. 

Maatschappelijke impact icoon

Maatschappelijke impact

Je werkt mee aan de toekomst van de Belgische spoorwegen, en creëert een voelbare impact op miljoenen mensen.  

Doorgroeimogelijkheden icoon

Groeimogelijkheden

Initiatief, vertrouwen en zelf-sturing staan centraal. Je krijgt de steun van collega’s om jezelf te ontwikkelen en de mogelijkheid om te groeien. 

Onze projecten in IT Analysis

Van ticketing tot treinplanningen; onze teams hebben heel wat projecten lopen waar een grondige dosis analyse voor nodig is. Je vindt een greep uit de vele projecten hieronder.

Bekijk ook onze andere jobdomeinen

Van Operations tot IT Security. Bekijk hieronder alle andere jobdomeinen binnen Ypto.

Solliciteer spontaan

Wil je samen met ons werken aan de toekomst van NMBS, maar vind je niet meteen de juiste vacature? Solliciteer dan spontaan en wie weet behoor jij binnenkort wel tot ons team!