Medewerkers over Ypto

Tristan Van Tilborgh
Tristan Van Tilborgh
Project Manager Telecom

Door de liberalisering van het Belgische spoorwegnet komen we voor veel veranderingen te staan. NMBS komt terecht in een competitieve markt met veel uitdagingen. Het is dus belangrijker dan ooit om de reiziger de beste service te bieden, niet alleen in de trein maar ook daarbuiten. Als projectmanager help ik een telecomplatform te ontwikkelen om reizigers op een persoonlijke en efficiënte manier verder te helpen wanneer ze een vraag hebben. We identificeren de klant op basis van voorgaande vragen, waardoor we meteen een antwoord op maat kunnen geven.
 

Nathalie Vriamont
Nathalie Vriamont
Change Manager

Als extern consultant ben ik aan mijn tweede periode bij Ypto toe. In het verleden heb ik hier verschillende functies gehad en heb ik meegewerkt aan veel projecten. Door de toffe sfeer bij Ypto en de goede balans tussen werk en privé kom ik hier steeds graag terug. Momenteel help ik als Change Manager de menselijke kant bij projecten ondersteunen. Zo begeleiden wij de eindgebruiker in de veranderingen, zodat ze aan de slag kunnen met nieuwe applicaties en programma’s.

 

Julie Verstichel
Julie Verstichel
HR Business Partner

Oorspronkelijk ging ik bij Ypto aan de slag als extern Purchasing Officer. In die functie ontdekte ik mijn affiniteit en liefde voor HR. Dat ik bij Ypto de kans kreeg om door te groeien tot HR Business Partner vind ik dan ook fantastisch. In mijn functie begeleid ik collega’s en teams in hun carrière bij Ypto. Mensen een luisterend oor bieden, een rekrutering succesvol afwerken: het zijn mijn dagelijkse taken en ze geven me veel voldoening. Bovendien vind ik het boeiend om de innovaties, nieuwe projecten en applicaties die Ypto verwezenlijkt op de voet te kunnen volgen. Ik draag er als HR Business Partner misschien niet rechtstreeks aan bij, maar het is een boeiende omgeving en ik ben blij om er deel van uit te maken.
 

Ann Demey
Ann Demey
Head of Transformation Management Office

Recent gingen we bij Ypto in zee met een nieuwe partner aan wie we verschillende diensten uitbesteden. Binnen mijn rol als Head of Transformation Management Office is het mijn taak om die transformatie en overdracht in goede banen te leiden. De transformatie laat ons toe om te focussen op activiteiten waarmee we voor NMBS een toegevoegde waarde kunnen leveren als IT-organisatie. Er zijn bij Ypto dan ook heel wat veranderingen op til. Daardoor heb je als medewerker de kans om mee te bouwen aan onze toekomstige organisatie en deel uit te maken van de digitalisatie van NMBS.
 

Sarah Donckerwolcke
Sarah Donckerwolcke
Incident & Problem Manager

Als Incident & Problem Manager volg ik storingen in systemen en applicaties van dichtbij op om ervoor te zorgen dat ze zo snel mogelijk opgelost worden. Op die manier ondervindt onze klant NMBS zo weinig mogelijk hinder. Bij langdurige problemen is het ook mijn rol om alle betrokken domeinexperten samen te brengen om de oorzaak grondig te onderzoeken en aan te pakken. Een definitieve oplossing zorgt er namelijk voor dat we gelijkaardige problemen in de toekomst kunnen vermijden. Daarnaast krijg ik ook de gelegenheid om me geregeld vast te bijten in een meer technisch project, wat me de voldoening geeft om iets te kunnen creëren. Dat het contact met de collega’s binnen ons team erg goed zit en we bij Ypto veel vakantiedagen hebben, zijn bovendien extra troeven.
 

Geert Wouters
Geert Wouters
Business Area Lead

Meer dan 6 jaar werk ik bij Ypto en in die tijd heb ik de kans gekregen om steeds meer verantwoordelijkheden op te nemen. Zo heb ik de transversale dienst “Content & Collaboration Services” kunnen oprichten, een team van een 20-tal collega’s met zeer diverse profielen. Onze missie: “Bring structure in the unstructured content and make it actionable”. Daarvoor gebruiken we voornamelijk OpenText en Office365. NMBS is een groot bedrijf met sterk uiteenlopende businessprocessen zoals treinonderhoud, ticketverkoop, planningen van treinpersoneel, immobiliën, ... Die vele mogelijkheden om jezelf te ontplooien en het besef deel te zijn van de digitale transformatie bij de spoorwegen geven me goesting in mijn job.
 

Wendy Smeets
Wendy Smeets
Functional Analyst FICO

Bij Ypto kan je zowel persoonlijk als professioneel groeien. Er zijn meerdere SAP-modules aanwezig, waardoor je de mogelijkheid hebt om je kennis continu uit te breiden. Zo word ik binnen de FI-module vaak geconfronteerd met een technisch probleem. Het is telkens een uitdaging om een creatieve oplossing te vinden die zowel technisch als functioneel onze klant verder helpt. Een goede relatie opbouwen met de klant is dan ook van belang om zijn behoeften te kennen.