Een erg welgekomen platform voor onboarding, rekrutering en evaluatie bij NMBS is SAP SuccessFactors. 

  • Het onboarden van nieuwe collega’s verloopt veel vlotter. NMBS-medewerkers kunnen voor ze effectief starten bij NMBS al contact opnemen met hun hiring manager en buddy. Een groot deel van het papierwerk kan door dit nieuwe platform ook al op voorhand en digitaal gebeuren, en de nieuwe medewerker kan al bepaalde e-learnings doornemen ter voorbereiding. Dat verlicht de onboardingsdag voor de nieuwe medewerker en zorgt ervoor dat hij/zij zich beter kan voorbereiden en sneller kan integreren. 
  • De interne mobiliteit bij NMBS wordt al enige tijd beheerd via SuccessFactors Recruiting Management. Vanaf eind maart 2021 worden de externe rekruteringen ook daarin beheerd. Ook de externe jobsite van NMBS is gebouwd via SuccessFactors Recruiting Marketing en wordt sindsdien beheerd door Ypto. Jaarlijks staat NMBS voor de uitdaging om meer dan 1000 nieuwe collega’s aan te trekken. Een vlotte en positieve kandidaat-beleving staat centraal. Neem zeker eens een kijkje op nmbs.be/jobs. 
  • Voor het evalueren van NMBS-medewerkers werd het YouGrow-project opgestart. Het project diende om een positieve en duurzame performance management op te zetten. Waar NMBS-medewerkers vroeger hun evaluatie en objectieven in Excel-formulieren moesten invullen, kan een groot deel van de populatie dat nu gemakkelijk doen in de YouGrow-applicatie. Omdat alles samenzit in één applicatie, is het gemakkelijker om informatie te verzamelen en die te gebruiken om betere beslissingen te nemen rond talent management. Er kan bovendien ook regelmatiger feedback gegeven worden. 

Deel dit artikel

FacebookLinkedInWhatsAppEmail

Ontdek andere realisaties

SAP: de basis van de NMBS-processen

Iedereen binnen NMBS komt wel eens in aanraking met de NMBS SAP-applicaties die ervoor zorgen dat al de taken van onze medewerkers gepland, uitgevoerd en geregistreerd worden zodat er ook over kan gerapporteerd worden. De SAP-applicaties zijn de ondersteunende laag van vele NMBS-bedrijfsprocessen. Zo wordt SAP gebruikt in bijvoorbeeld ticketverkoop via de ticketverkoopmachines, het opmaken […]

Lees meer

Een eigen opleidingsplatform voor elke NMBS-medewerker

Zowel bij Ypto als bij NMBS wordt het aanbieden van extra opleidingen hoog in het vaandel gedragen. Daarom heeft Ypto in samenwerking met NMBS ervoor gezorgd dat elke NMBS-medewerker via YouTrain een eigen platform heeft waarop hij/zij alle informatie over opleidingen gecentraliseerd kan vinden. Op die manier kan elke medewerker zelf nagaan welke opleidingen voor hem/haar relevant […]

Lees meer

HR-vragen worden beantwoord door Norio

NMBS-medewerkers die HR-gerelateerde vragen hebben kunnen daarvoor chatbot Norio inschakelen. Norio is beschikbaar via Microsoft Teams, het NMBS-intranet en MyApps en kan 24/7 worden geconsulteerd. De chatbot wordt in eerste instantie ingezet om de HR-dienst te helpen bij het beantwoorden van HR-vragen van NMBS-medewerkers. Op die manier wordt de HR-dienst minder belast met eenvoudige vragen en kan het zich meer focussen op andere taken. 

Lees meer

Vlot digitaal communicatienetwerk in stations en werkplaatsen

Het radioproject heeft ervoor gezorgd dat zo’n 2000 NMBS-medewerkers een stuk vlotter bereikbaar zijn. Door de DMR-technologie van Motorola kunnen de gebruikers nu vanop veel grotere afstanden communiceren: in stations, tussen stations, met de seinhuizen, via het internet en zelfs over verschillende sites in heel België. Er zijn minder storingsbronnen tijdens radiogesprekken en er is […]

Lees meer

Stefan Brabants
IT Analyst bij Ypto

Pellentesque scelerisque magna urna, in venenatis neque dignissim ut. Suspendisse viverra purus sit amet ornare vehicula. Nam sit amet ante vitae diam egestas ultricies nec cursus risus.

Meer over wat we doen