De teams binnen Operations leveren enerzijds IT-support aan alle medewerkers binnen de NMBS-organisatie. Dat doen we via de telefoon (voor dringendere gevallen) of via een ticketingapplicatie (ServiceNow). Anderzijds leveren en onderhouden we toestellen die Ypto beheert in de stations of treinen, zoals ticketautomaten, pc’s, schermen, smartphones, tablets enz. Ook zijn we verantwoordelijk voor vaste en mobiele telefonie en voor de digitale radio’s die gebruikt worden onder NMBS-medewerkers. Ten slotte zorgen we nog voor de installatie en het onderhoud van fysieke beveiligingssystemen (zoals camera’s, branddetectie, enz.). 

Dankzij het IT-onderhoud en de IT-support kan er een optimale dienstverlening gegarandeerd worden zodat zowel treinreizigers als NMBS- en Ypto-medewerkers hun reis en werk kunnen voortzetten. 

Over Ypto

Als IT-bedrijf van NMBS lost Ypto IT-problemen op én bedenkt het nieuwe digitale oplossingen. Dat doen we in nauwe samenwerking met onze klant en moederbedrijf, NMBS. De digitale transformatie van de Belgische spoorwegen is ons ultieme doel. En die heeft een impact op zowel alle treinreizigers als alle NMBS-medewerkers. 

Meer over wie we zijn

Vacatures in Operations

Heb je zin om digitale toestellen van NMBS mee te onderhouden en IT-support te bieden aan NMBS-medewerkers? Bekijk dan onze vacatures!

Enrique Silva Niedbalski,
Field Service Engineer bij Ypto

Ik hou van het professionalisme en de snelheid van mijn collega’s bij Ypto want ze pakken een probleem meteen aan of gaan meteen op zoek naar een alternatief als het probleem niet meteen op te lossen valt.

Meer over wat we doen

3 redenen om te kiezen voor Ypto

Icoon uitdagingen: bergtop

Uitdagende projecten

Bij Ypto sta je nooit stil. Elke dag brengt afwisseling en een uitdaging om te innoveren en zo tot de beste oplossing te komen voor onze klant. 

Maatschappelijke impact icoon

Maatschappelijke impact

Je werkt mee aan de toekomst van de Belgische spoorwegen, en creëert een voelbare impact op miljoenen mensen.  

Doorgroeimogelijkheden icoon

Groeimogelijkheden

Initiatief, vertrouwen en zelf-sturing staan centraal. Je krijgt de steun van collega’s om jezelf te ontwikkelen en de mogelijkheid om te groeien. 

Onze projecten in Operations

Van onderhoud en support tot alles wat te maken heeft met telecom en het veiligstellen van faciliteiten: het hoort allemaal onder Operations. Benieuwd naar hoe die taken zich uiten in projecten? Je vindt een greep uit de vele projecten hieronder. 

Bekijk ook onze andere jobdomeinen

Van IT Project Management tot IT Security. Bekijk hieronder alle andere jobdomeinen binnen Ypto. 

Solliciteer spontaan

Wil je samen met ons werken aan de toekomst van NMBS, maar vind je niet meteen de juiste vacature? Solliciteer dan spontaan en wie weet behoor jij binnenkort wel tot ons team!