Een van de hoofdtaken van Ypto is het ontwikkelen van nieuwe IT-oplossingen. Of het nu gaat om een NMBS-app voor treinreizigers of een smartwatch voor treinbegeleiders, onze medewerkers zijn betrokken tijdens de hele levenscyclus van het project.

Er zijn dan ook verschillende afdelingen bij Ypto verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het beheer van een breed gamma aan applicaties. De bedoeling is om zowel reizigers, treinbegeleiders en -bestuurders als stationspersoneel en Securail-agenten op een zo correct, efficiënt en veilig mogelijke manier van A naar B te laten reizen.

Over Ypto

Als IT-bedrijf van NMBS lost Ypto IT-problemen op én bedenkt het nieuwe digitale oplossingen. Dat doen we in nauwe samenwerking met onze klant en moederbedrijf, NMBS. De digitale transformatie van de Belgische spoorwegen is ons ultieme doel. En die heeft een impact op zowel alle treinreizigers als alle NMBS-medewerkers.  

Meer over wie we zijn

Wim Lagae,
Project Manager Deployment bij Ypto

Dat onze klant de Belgische Spoorwegmaatschappij is, maakt het niet alleen interessant, maar ook uitdagend om als IT-bedrijf te willen innoveren. Mijn job gaat veel verder dan puur het analyseren van business behoeftes. Ik probeer innovatie te laten samengaan met een simplificatie van processen, zodat de klant finaal een beter product krijgt.

Meer over wat we doen

3 redenen om te kiezen voor Ypto

Icoon uitdagingen: bergtop

Uitdagende projecten

Bij Ypto sta je nooit stil. Elke dag brengt afwisseling en een uitdaging om te innoveren en zo tot de beste oplossing te komen voor onze klant. 

Maatschappelijke impact icoon

Maatschappelijke impact

Je werkt mee aan de toekomst van de Belgische spoorwegen, en creëert een voelbare impact op miljoenen mensen.  

Doorgroeimogelijkheden icoon

Groeimogelijkheden

Initiatief, vertrouwen en zelf-sturing staan centraal. Je krijgt de steun van collega’s om jezelf te ontwikkelen en de mogelijkheid om te groeien. 

Onze projecten in IT Analysis

Van ticketing tot treinplanningen; onze teams hebben heel wat projecten lopen waar een grondige dosis analyse voor nodig is. Je vindt een greep uit de vele projecten hieronder.

Bekijk ook onze andere jobdomeinen

Van Operations tot IT Security. Bekijk hieronder alle andere jobdomeinen binnen Ypto.

Solliciteer spontaan

Wil je samen met ons werken aan de toekomst van NMBS, maar vind je niet meteen de juiste vacature? Solliciteer dan spontaan en wie weet behoor jij binnenkort wel tot ons team!